Hulp bij een gevonden dier

Hulp bij een gevonden dier

"Help, ik heb een kat gevonden! 😮"
 
Een kat in de tuin die u nooit gezien heeft, een dier op straat die u maar blijft volgen en geen baasje lijkt te hebben, misschien een dier dat er verwilderd uit ziet. Is het een zwerfkat of wordt hij/zij gemist? Met goede bedoelingen wordt er door middel van social media of particulieren naar de eigenaar van een dier gezocht, of naar een nieuw baasje, als niemand zich meldt.
Het zijn goed bedoelde acties, maar we willen mensen toch op het hart drukken om een gevonden dier naar het asiel te brengen, in plaats van het zelf in huis nemen of op zoek gaan naar een eigenaar.
 
Dagelijks bellen er wanhopige eigenaren naar ons die hun dier kwijt zijn, het asiel is hun eerste aanspreekpunt. Wij verwijzen ze door naar de juiste instanties en kijken uit naar hun vermiste dier. Niet al deze mensen hebben facebook of zelfs internet. Als hun dier gevonden wordt, maar niet naar het asiel gebracht, zullen zij waarschijnlijk nooit weten waar hun dier is en krijgt het dier de stempel 'baasloos' en gaat het naar een nieuwe eigenaar.
Is hun dier wel naar het asiel gebracht? Dan kunnen wij een blije baas en dier weer herenigen.
 
Tevens krijgt een (gevonden) dier in het asiel altijd de juiste medische zorg, en wordt hij of zij ingeënt, gechipt en gecastreerd.
Als er toch geen eigenaar gevonden is, gaan wij zorgvuldig op zoek naar een nieuwe baas, passend bij het karakter van het dier.
 
Heeft u vragen over een vermoedelijk zwerfdier? Dan mag u ons altijd bellen. 😊
Zwerfkat, of niet?

Zwerfkat, of niet?

  Het is soms lastig om te bepalen of een kat echt een zwerfkat is. De meeste katten die in de buurt lopen, hebben gewoon een thuis en maken slechts een ommetje. Wanneer u een vreemde kat zi...
Lees meer
 • Algemene informatie
 • Adres
  Koningsweg 141
  3585LA Utrecht

  Postadres:
  Postbus 14140
  3508 SE Utrecht
  Openingstijden
  Werkdagen van 10:30 tot
  13:00 en van 14:00 tot 15:30
  Zaterdag van 10:30 tot 13:00
  Zondag gesloten

  tel: 030 2514542 (norm. tarief)
  of stuur ons een email
 • Hond of Kat gevonden of vermist?
 • Dier gevonden:
  Huisdierenmeldpunt Utrecht:
  030-2513372 of 06-16957564
  Dierenambulance Utrecht: 06-54772700

  Dier vermist:
  Bel AMIVEDI: 088-0064646