Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk

Wij zijn op dit moment naarstig op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Een van onze vaste vrijwilligers heeft verwoord wat vrijwilligerswerk voor haar betekent en wil dit graag met u delen. Wanneer u na het lezen geïnteresseerd bent geraakt, leest u dan onderaan de pagina bij 'veelgestelde vragen' wat we van u vragen. U kunt dan telefonisch contact opnemen voor het maken van een afspraak voor een rondleiding.

Vrijwilliger 

Sinds 2012 werk ik als vrijwilliger in het dierenasiel, bij de katten afdeling. Dat is alweer meer dan 9 jaar, en dat is niet voor niks (maar dus wel voor niks)!  

In het dagelijks leven ben ik consultant / project manager en dat is heel wat anders dan het werk in het asiel. En dat is juist wat ik er zo leuk aan vind: via het asiel houd ik me met heel andere dingen bezig,  ontmoet ik mensen die ik anders nooit zou ontmoeten, en gebruik ik hele andere vaardigheden.   

Terugkijkend heb ik in de afgelopen jaren vooral heel veel geleerd over (in mijn geval) katten, hun gedrag, voorkeuren, karakters, biologie & gezondheid. Voorheen dacht ik dat alle katten wel zo ongeveer waren als mijn eigen kat, maar het blijkt dus dat er heel veel verschillende karakters zijn ;-). 

Daarnaast voelt het goed om iets bij te dragen… Het geeft al voldoening om even met een kat of hond te knuffelen of spelen en op die manier dat dier een fijne ochtend te bezorgen. Zo heb ik veel poezen- en mensenvrienden gemaakt hier in het asiel in de loop der jaren. De groep vrijwilligers is ook heel divers, van studenten tot werkende mensen tot pensionado’s. 

In principe bestaat het werk ’s morgens vooral uit schoonmaken en katten eten geven, maar er is zeker veel meer te zien en doen dan dat, als je wat ervaring hebt opgedaan. Iedereen heeft weer andere talenten, de een is heel goed in het socialiseren van bange katten, de ander houdt meer van het werken met gestreste of speelse types, of is liefst gewoon een uurtje de schoot voor een knuffelbeer. Het is maar net wat je het leukst vindt. 

Vanwege mijn werk vind het ook fijn dat je flexibel bent welke dag en hoe vaak je komt werken, zolang je minstens 1 keer per week een dagdeel komt (ongeveer). Zelf vind ik de zaterdagen het leukst, en ik ben dan ook bijna iedere zaterdag op het asiel te vinden. Op zaterdagochtend is het - na de schoonmaak - vaak druk met mensen die belangstelling hebben een asiel dier te adopteren. Het geeft erg veel voldoening om mensen te helpen hun nieuwe huisvriend(en) uit te zoeken en een goede match te maken tussen mens en dier. Het is een drukte van belang maar vaak wel een hele gezellige.

 • Algemene informatie
 • Adres
  Koningsweg 141
  3585LA Utrecht

  Postadres:
  Postbus 14140
  3508 SE Utrecht
  Openingstijden
  Werkdagen van 10:30 tot
  13:00 en van 14:00 tot 15:30
  Zaterdag van 10:30 tot 13:00
  Zondag gesloten

  tel: 030 2514542 (norm. tarief)
  of stuur ons een email
 • Hond of Kat gevonden of vermist?
 • Dier gevonden:
  Huisdierenmeldpunt Utrecht:
  030-2513372 of 06-16957564
  Dierenambulance Utrecht: 06-54772700

  Dier vermist:
  Bel AMIVEDI: 088-0064646