Afstand doen van uw dier

Er zijn allerlei redenen denkbaar waardoor een baasje afstand wil of moet doen van zijn of haar huisdier. Om uw huisdier goed verzorgd achter te laten kunt u deze bij het asiel komen overdragen. Wij nemen dan zijn gegevens over en eventuele toebehoren als inentingsbewijzen, etc.

Wilt u afstand doen van uw huisdier, houd er dan rekening mee dat hieraan kosten verbonden zijn. Deze kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren. Indien u wilt weten hoeveel deze kosten bedragen kunt u telefonisch contact met ons opnemen op 030-2514542. 

Na binnenkomst worden de dieren onderzocht door onze dierenarts om te kijken in welke conditie ze verkeren. Hierbij is het wel zo dat wanneer het onderzoek van de dierenarts uitwijst dat er een zogenaamd ‘verborgen gebrek’ aanwezig is de eigenaar alsnog voor de kosten verantwoordelijk wordt gesteld. Wij vragen u bij het brengen van het dier naar de karaktereigenschappen van het dier en de bekende routines. Het is belangrijk dat u hier eerlijk over bent, om de kans van een goede herplaatsing te vergroten. Indien achteraf blijkt dat er zaken niet zijn gemeld, kan het zijn dat een dier wordt teruggebracht met alle traumatische gevolgen van dien.

 • Algemene informatie
 • Adres
  Koningsweg 141
  3585LA Utrecht

  Postadres:
  Postbus 14140
  3508 SE Utrecht
  Openingstijden
  Werkdagen van 10:30 tot
  13:00 en van 14:00 tot 15:30
  Zaterdag van 10:30 tot 13:00
  Zondag gesloten

  tel: 030 2514542 (norm. tarief)
  of stuur ons een email