Wat doet het asiel allemaal

Het asiel is er in de eerste plaats om zwerfdieren op te vangen. In de tijd dat een zwerfdier in het asiel verblijft krijgt het daar goede voeding en verzorging, een warm onderkomen en indien nodig medische verzorging door een aan het asiel verbonden dierenarts.

Nadat een zwerfdier is binnengekomen wordt er alles aan gedaan om de eigenaar op te sporen. Als het dier is gechipt of getatoeëerd is dat vaak snel mogelijk. Wij kijken via www.chipnummer.nl wie de geregistreerde eigenaar is, en zullen direct contact opnemen. Ook wordt het dier als vondeling doorgegeven aan www.amivedi.nl en www.huisdierenmeldpuntutrecht.nl. Is het na 2 weken niet gelukt de baas of bazin te vinden, dan wordt er gestart met het zoeken naar een goed tehuis voor het dier.

Het asiel vangt ook dieren op die om de een of andere reden niet meer gewenst zijn, de zogenaamde afstandsdieren. Voor hen geldt uiteraard dezelfde goede verzorging als voor zwerfdieren.

Verder vormen het bieden van hulp bij problemen met dieren en het geven van voorlichting een niet gering onderdeel van de dagelijkse werkzaamheden van de medewerkers van het asiel.

 • Algemene informatie
 • Adres
  Koningsweg 141
  3585LA Utrecht

  Postadres:
  Postbus 14140
  3508 SE Utrecht
  Openingstijden
  Werkdagen van 10:30 tot
  13:00 en van 14:00 tot 15:30
  Zaterdag van 10:30 tot 13:00
  Zondag gesloten

  tel: 030 2514542 (norm. tarief)
  of stuur ons een email