Veel gestelde vragen

Onder vindt u een aantal van de meest gestelde vragen. Als uw vraag er niet bij staat, kunt u contact opnemen via ons contact formulier.

Ik zoek een stageplek voor mijn opleiding. Kan ik bij het asiel terecht?
Het asiel heeft stagemogelijkheden voor leerlingen die een diergerichte opleiding volgen op MBO niveau 3 en 4 of HBO niveau. Hiervoor kan men zich aanmelden via de mail of even telefonisch contact opnemen. Er is een beperkt aantal plaatsen, dus er kan niet gegarandeerd worden dat er plek is in de gewenste periode.

Men moet voor stage een leeftijd hebben van 17 jaar of ouder.

Op het asiel is helaas geen mogelijkheid voor maatschappelijke stage of snuffelstage. Het asiel heeft gewoonweg niet de personele capaciteit voor de intensieve begeleiding hiervan.

Ik zou graag zo nu en dan eens willen wandelen met een asielhond. Kan dit?
Het wandelen met de asielhonden wordt gedaan door de vaste medewerkers of vrijwilligers die al geruime tijd met de honden werken. Deze mensen kennen de honden goed en andersom. Wij vinden het niet verantwoord om een hond voor een wandeling mee te geven aan iemand die de hond niet kent. Tevens zit er een beperking op onze vergunning voor het aantal honden dat buiten het terrein mag worden uitgelaten.
Ik zou wel vrijwilligerswerk in het asiel willen doen. Is dit mogelijk en wat houdt dit in?
Men is bij het asiel altijd blij met nieuwe, enthousiaste vrijwilligers. Zonder hen zou het asiel niet kunnen bestaan. Het is dankbaar werk, dat zowel door het team als door de dieren wordt gewaardeerd.

Voor het opgeven als vrijwilliger heeft het asiel 3 wensen:

 • Men moet 17 jaar of ouder zijn
 • Men vraagt minimaal één dagdeel per week aanwezig te zijn, d.w.z. een ochtend of middag.
 • Men vraagt of het voor een periode van 3 maanden of langer zal zijn. Er wordt vanuit het asiel natuurlijk tijd en energie gestoken in het inwerkproces, en het zou jammer zijn wanneer dit vroegtijdig wordt stopgezet.

Omdat in het asiel een groot aantal dieren verblijft, is hygiëne erg belangrijk. De werkzaamheden bestaan dan ook voor een groot gedeelte uit het schoonmaken van de verblijven. Men moet hier dan ook de fysieke conditie voor hebben. Uiteraard is socialisatie van de dieren ook een belangrijke factor, en men zal hier ook zijn steentje aan kunnen bijdragen.

Het is de bedoeling dat men als vrijwilliger, na de inwerktijd, geheel zelfstandig aan de slag gaat. Voor mensen die intensief begeleid zullen moeten worden, is bij ons helaas geen mogelijkheid voor vrijwilligerswerk. Hiervoor ontbreekt het simpelweg aan mankracht.

De werktijden zijn ’s ochtends van 08.30 – 13.00 uur en ’s middags van 13.30 – 17.00 uur.

Uiteraard zijn we ook blij met vrijwilligers voor de weekenden. Het asiel is immers altijd bemand.

Ik heb een dier op de site gezien waarin ik geïnteresseerd ben. Wat kan ik het beste doen?
U kunt een bezoek brengen aan het asiel en uw interesse aangeven. Men zal daar samen met u kijken naar uw situatie en indien uw woon- en leefomstandigheden geschikt zijn voor het specifieke dier, kunt u kennismaken met de hond of kat van uw keuze.

Het is niet mogelijk om van te voren via de mail of telefoon het dier te reserveren. Een dier kan pas gereserveerd worden na een bezoek aan het asiel en nadat duidelijk is geworden dat het dier bij u past. Wel kunt u, voordat u komt, even telefonisch contact opnemen om te horen of een dier nog vrij is. Dit zou u een rit kunnen besparen.

Realiseert u zich echter, dat op het asiel duidelijk zal worden of een dier voor u geschikt is. Wanneer u van ver komt, accepteert u het risico dat u de rit misschien zonder resultaat zult maken.

Ik ben geïnteresseerd in een dier, maar er staat “gereserveerd” op de site bij de naam. Wat betekent dit?
In sommige gevallen is er zoveel belangstelling voor een dier, dat het dier niet meer beschikbaar is. Er hebben zich op het asiel al meerdere mensen gemeld die in aanmerking komen als nieuw baasje voor het dier.

Dit betekent dat men zich niet meer voor dit dier kan aanmelden als belangstellende. Het heeft dan ook geen zin om hierover telefonisch- of mailcontact op te nemen.

Wanneer alle gegadigden voor dit dier zich terugtrekken, zal de status “gereserveerd” weer verwijderd worden van de site. Dit betekent dat het dier dan weer vrij zal zijn voor herplaatsing.

Ik heb een dier gereserveerd dat nog niet geplaatst kan worden omdat het onder behandeling staat van de dierenarts. Hoe nu verder?
U heeft uw naam en telefoonnummer opgegeven aan de balie voor de reservering van het dier. Wanneer er nieuws over de gezondheidstoestand te melden is of het dier kan worden opgehaald, zult u door een van de medewerkers van het asiel worden gebeld.

Omdat niet dagelijks door de dierenarts naar het gereserveerde dier zal worden gekeken, heeft het geen zin om vaak te bellen om te horen hoe het met uw gereserveerde dier gaat. U zult door ons personeel geïnformeerd worden, wanneer nodig. U bent natuurlijk van harte welkom om op “ziekenbezoek” te komen bij het dier. Dit zal door het dier uiteraard op prijs gesteld worden.

 • Algemene informatie
 • Adres
  Koningsweg 141
  3585LA Utrecht

  Postadres:
  Postbus 14140
  3508 SE Utrecht
  Openingstijden
  Werkdagen van 10:30 tot
  13:00 en van 14:00 tot 15:30
  Zaterdag van 10:30 tot 13:00
  Zondag gesloten

  tel: 030 2514542 (norm. tarief)
  of stuur ons een email
 • Hond of Kat gevonden of vermist?
 • Dier gevonden:
  Huisdierenmeldpunt Utrecht:
  030-2513372 of 06-16957564
  Dierenambulance Utrecht: 06-54772700

  Dier vermist:
  Bel AMIVEDI: 088-0064646