Adoptie asieldier

Een hond of kat uit het asiel

Bent u op zoek naar een huisdier? U kunt tijdens onze openingstijden langskomen om hierover te praten met een van onze medewerkers. Voor een kat kunt u zonder afspraak langskomen. Voor een hond neemt u eerst contact met ons op via info@dierenasielutrecht.nl of bel naar 030 - 251 45 42.

Na een uitvoerig gesprek over uw wensen en uw gezinssituatie gaan we samen op zoek naar een huisdier dat bij u past. Zowel voor u als voor de kat of hond is het belangrijk dat er een goede match is.

Alle dieren die vanuit het asiel worden geplaatst zijn ingeënt en gechipt en zijn voorzien van een dierenpaspoort. Volwassen katers en poezen zijn in principe altijd gecastreerd dan wel gesteriliseerd.

Dieren die geplaatst worden blijven te allen tijde eigendom van het asiel. Dit betekent onder meer dat als het dier om wat voor reden dan ook niet meer gewenst is het terug moet naar het asiel. Het is niet toegestaan een asieldier te verkopen, weg te geven of ermee te fokken.

In principe worden er alleen gezonde dieren vanuit het asiel geplaatst. Het is echter altijd mogelijk -- bijvoorbeeld door de onrust die bij het dier kan ontstaan door de overgang van het asiel naar de thuissituatie -- dat het dier ziekteverschijnselen gaat vertonen. Mochten er binnen twee weken na aanschaf van het dier problemen ontstaan waarbij een dierenarts geraadpleegd moet worden dan kunt u daarvoor -- na telefonische afspraak --bij de dierenarts van het asiel terecht.

 • Algemene informatie
 • Adres
  Koningsweg 141
  3585LA Utrecht

  Postadres:
  Postbus 14140
  3508 SE Utrecht
  Openingstijden
  Werkdagen van 10:30 tot
  13:00 en van 14:00 tot 15:30
  Zaterdag van 10:30 tot 13:00
  Zondag gesloten

  tel: 030 2514542 (norm. tarief)
  of stuur ons een email