Wat gebeurt er met een dier in het asiel

Wanneer een gevonden hond of kat naar het asiel wordt gebracht, neemt het asiel de verzorging voor haar rekening. Het dier zal worden gecheckt op aanwezigheid van een chip en zo ja, zal de eigenaar benaderd worden. Het asiel zal tot de eigenaar komt voor het dier zorgen. Wanneer na 2 weken alle moeite is gedaan om de eigenaar te vinden, maar dat niet is gelukt, vervalt het dier in eigendom aan het asiel en wordt een nieuw baasje gezocht. 

Voor een dier waar afstand van is gedaan, zal het asiel haar best doen om zo snel als mogelijk een nieuw thuis te vinden voor het dier.

Veel mensen hebben een vertekend beeld van hoe het asiel met moeilijk herplaatsbare dieren omgaat. Vaak wordt gedacht dat dieren worden ingeslapen als er niet snel een nieuw baasje gevonden wordt. In ons asiel is dit echter NIET het geval. De enige redenen waarom dieren worden ingeslapen zijn het optreden van ernstige medische problemen, ernstig lijden en geen uitzicht op herstel of, en dat komt eigenlijk alleen voor bij honden, onbehandelbare gedragsproblemen die een gevaar vormen voor de maatschappij.

Zo kan het dus voorkomen dat dieren zeer lange tijd in ons asiel verblijven. Gedurende deze tijd wordt natuurlijk geprobeerd het voor de dieren zo aangenaam mogelijk te maken. Helaas kan een asiel nooit een echte vervanging zijn voor een plaatsje bij een leuke baas. U kunt de medewerkers van het asiel dan ook nauwelijks blijer maken dan door, mits het bij uw situatie past, ook eens te kiezen voor een van onze wat moeilijkere gasten...

 • Algemene informatie
 • Adres
  Koningsweg 141
  3585LA Utrecht

  Postadres:
  Postbus 14140
  3508 SE Utrecht
  Openingstijden
  Werkdagen van 10:30 tot
  13:00 en van 14:00 tot 15:30
  Zaterdag van 10:30 tot 13:00
  Zondag gesloten

  tel: 030 2514542 (norm. tarief)
  of stuur ons een email