Hulp bij een gevonden dier

Hulp bij een gevonden dier

"Help, ik heb een kat gevonden! 😮"
 
Een kat in de tuin die u nooit gezien heeft, een dier op straat die u maar blijft volgen en geen baasje lijkt te hebben, misschien een dier dat er verwilderd uit ziet. Is het een zwerfkat of wordt hij/zij gemist? Met goede bedoelingen wordt er door middel van social media of particulieren naar de eigenaar van een dier gezocht, of naar een nieuw baasje, als niemand zich meldt.
Het zijn goed bedoelde acties, maar we willen mensen toch op het hart drukken om een gevonden dier naar het asiel te brengen, in plaats van het zelf in huis nemen of op zoek gaan naar een eigenaar.
 
Dagelijks bellen er wanhopige eigenaren naar ons die hun dier kwijt zijn, het asiel is hun eerste aanspreekpunt. Wij verwijzen ze door naar de juiste instanties en kijken uit naar hun vermiste dier. Niet al deze mensen hebben facebook of zelfs internet. Als hun dier gevonden wordt, maar niet naar het asiel gebracht, zullen zij waarschijnlijk nooit weten waar hun dier is en krijgt het dier de stempel 'baasloos' en gaat het naar een nieuwe eigenaar.
Is hun dier wel naar het asiel gebracht? Dan kunnen wij een blije baas en dier weer herenigen.
 
Tevens krijgt een (gevonden) dier in het asiel altijd de juiste medische zorg, en wordt hij of zij ingeënt, gechipt en gecastreerd.
Als er toch geen eigenaar gevonden is, gaan wij zorgvuldig op zoek naar een nieuwe baas, passend bij het karakter van het dier.
 
Heeft u vragen over een vermoedelijk zwerfdier? Dan mag u ons altijd bellen. 😊

Vandaag kwam David Snijders langs om ons te verrassen. Maar meer nog onze dieren! David heeft namelijk geheel uit eigen initiatief  zijn zakgeld opgespaard. Hij heeft een envelop overhandigd met daarin maar liefst €80,00! Daar kunnen wij weer mooie dingen voor onze honden en katten voor doen. David, je bent een kanjer! Namens onze honden en katten heel erg bedankt!
Lees meer
Opvang voor zwangere poezen en moederloze kittens gezocht.

Opvang voor zwangere poezen en moederloze kittens gezocht.

Opvang voor zwangere poezen en moederloze kittens gezocht. Het gaat om opvang van zwangere poezen en moederloze kittens die al zelfstandig kunnen eten. Een huiselijke situatie is goed voor de soc...
Lees meer
pleeggezinnen voor flessenkittens gezocht

pleeggezinnen voor flessenkittens gezocht

Pleeggezinnen voor flessenkittens Het gaat om opvang van moederloze kittens. Een huiselijke situatie is goed voor de socialisatie en de ontwikkeling van de kittens. Tijdens deze periode van intens...
Lees meer
Vacature

Vacature

VACATURE DIERVERZORG(ST)ER Stichting Stichts Asyl voor Dieren, het Dierenasiel in Utrecht bestaat al 120 jaar en vangt zwerfhonden en zwerfkatten op voor Utrecht en Stichtse Vecht, wat dankbaar we...
Lees meer
  • Algemene informatie
  • Adres
    Koningsweg 141
    3585LA Utrecht

    Postadres:
    Postbus 14140
    3508 SE Utrecht
    Openingstijden
    Werkdagen van 10:30 tot
    13:00 en van 14:00 tot 15:30
    Zaterdag van 10:30 tot 13:00
    Zondag gesloten

    tel: 030 2514542 (norm. tarief)
    of stuur ons een email
  • Hond of Kat gevonden of vermist?
  • Dier gevonden:
    Huisdierenmeldpunt Utrecht:
    030-2513372 of 06-16957564
    Dierenambulance Utrecht: 06-54772700

    Dier vermist:
    Bel AMIVEDI: 088-0064646